Homemade Peanut Butter

Hello Folks !

I'm sharing my homemade peanut butter recipe with you, that I've been making for years now, that is so simple to make, with only 3 ingredients.
I just love peanut butter on toast with sliced banana, yum! It's perfectly balanced between sweet and savory. I also like to use it as a base in other cake or dessert recipes.

Bonjour tout le monde !

Je partage avec vous ma recette maison de beurre de cacahuète, que je prépare depuis des années, c'est tellement simple à faire, avec seulement 3 ingrédients.
J'adore le beurre de cacahuète sur du pain grillé avec des tranches de banane, miam! C'est parfaitement équilibré entre sucré et salé. J'aime aussi l'utiliser comme base dans d'autres recettes de gâteaux ou de desserts.

INGREDIENTS

400 g Roasted Peanuts
About 1/2 a cup Sunflower Oil
About 1/2 a cup Honey


DIRECTIONS

Roast your peanuts with a bit of salt in the oven for about 10-15 minutes.

Put in the bowl of a food processor mixer and mix with adding both the sunflower oil and honey.

The measurement is not that precis, because it depends on how you want it, so you just mix until you get the consistency you want, smooth or crunchy.

Keep in a jar at room temperature.














INGRÉDIENTS

400 g de cacahuètes
Environ 1/2 tasse d'huile de tournesol
Environ 1/2 tasse de miel



PRÉPARATION 

Faire rôtir vos cacahuètes avec un peu de sel dans le four pendant environ 10-15 minutes.

Mettre dans le bol du robot et mélanger en ajoutant à la fois l'huile de tournesol et le miel.

Il n'y a pas de mesure précise c'est au feeling vous mélangez jusqu'à obtenir la consistance désirée, lisse ou croquante.

Garder dans un bocal à température ambiante.


Comments

Popular posts from this blog

Birthday at the Beach

Oreo Cheesecake

Hand-made Chocolate Truffles