Focaccia Bread with Olives and Rosemary
Good morning guys !
Today I'm going to share an Italian bread recipe with you, that is super easy to make and so delicious, with olives and rosemary.
You can eat it fresh from the oven or spread on some cheese or olive oil.
It goes well with a salade too.
Let's get to it, here are the ingredients you'll need...
You can eat it fresh from the oven or spread on some cheese or olive oil.
It goes well with a salade too.
Let's get to it, here are the ingredients you'll need...
Bonjour tout le monde !
Aujourd'hui je vais partager avec vous une recette de pain italien, super facile à réaliser et si délicieux, d'olives et de romarin.
Vous pouvez le manger frais sorti du four ou tartiner avec du fromage ou de l'huile d'olive.
Ça va bien avec une salade aussi.
2,5 dl water
25 g yeast
3 tablespoons olive oil
1,5 teaspoon salt
400 g flour
100 g olives
Rosemary
25 g de levure
3 cuillères à soupe d'huile d'olive
1,5 cuillère à café de sel
400 g de farine
100 g d'olives
Romarin
Spread the dough with your hands about 2 cm thick, then put it on a tray with parchemnt paper, poke holes with your fingers covered in olive oil, garnish with olive and rosemary, and let it rise for another 30 minutes
INGRÉDIENTS
2,5 dl d'eau25 g de levure
3 cuillères à soupe d'huile d'olive
1,5 cuillère à café de sel
400 g de farine
100 g d'olives
Romarin
DIRECTIONS
In a bowl stir together the yeast, luke warm water, leave for about 10 minutes, add olive oil and salt.
Combine half of the flour and mix well, then add the rest little by little.
The dough has to be soft and a little sticky to the fingers.
The dough has to be soft and a little sticky to the fingers.
Let it rise for about 30 minutes.
Spread the dough with your hands about 2 cm thick, then put it on a tray with parchemnt paper, poke holes with your fingers covered in olive oil, garnish with olive and rosemary, and let it rise for another 30 minutes
Bake in the oven at 210 °c for about 15 to 20 minutes.
PRÉPARATION
Dans un bol mettre la levure, l'eau tiède et laisser agir pendant environ 10 minutes, ajouter l'huile d'olive et le sel.
Ajouter ensuite la moitié de la farine et mélanger bien, puis ajouter le reste petit à petit.
La pâte doit être très molle et un peu collante aux doigts.
Laisser reposer pendant environ 30 minutes.
Étaler la pâte avec vos mains d'environ 2 cm d'épaisseur, puis la poser sur un plateau sur papier cuisson, faire des trous avec les doigts, badigeonner d'huile d'olive, puis garnir avec des olive et du romarin et laisser reposer pendant 30 minutes.
Cuire au four à 210 °c pendant environ 15 a 20 minutes.
La pâte doit être très molle et un peu collante aux doigts.
Laisser reposer pendant environ 30 minutes.
Étaler la pâte avec vos mains d'environ 2 cm d'épaisseur, puis la poser sur un plateau sur papier cuisson, faire des trous avec les doigts, badigeonner d'huile d'olive, puis garnir avec des olive et du romarin et laisser reposer pendant 30 minutes.
Cuire au four à 210 °c pendant environ 15 a 20 minutes.
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